Gör en bouppteckning själv

När någon går bort lämnar den avlidne både minnen och tillgångar efter sig. Tillgångar som kan kännas obetydliga i en tid av sorg – men som ändå behöver tas hand om. I de allra flesta fallen behöver du som är anhörig göra en bouppteckning. Det är en sammanställning av den bortgångnes alla tillgångar och skulder. 

Med vår tjänst är det smidigt att göra en bouppteckning själv – utan att behöva betala tusentals kronor. Vi guidar dig steg för steg och du kan enkelt komplettera dina uppgifter i efterhand.

Skapa en bouppteckning online

OBS: Tjänsten är inte optimerad för mobil eller surfplatta. Vi rekommenderar starkt att du använder en dator.

OBS: Tjänsten är inte optimerad för Internet explorer. För bästa upplevelse rekommenderar vi starkt att du istället använder Google Chrome.

Hur gör man en bouppteckning online?

Börja med att plocka fram det underlag som styrker den avlidnes och de efterlevandes tillgångar, skulder och försäkringar. Sätt dig framför datorn och fyll i formuläret.

Tänk på att du inte behöver göra klart bouppteckningen på en gång, allt du fyller i sparas under din profil. Du kan enkelt fortsätta med bouppteckningen vid ett senare tillfälle.

För att kunna använda tjänsten krävs det att:

  • Det inte finns något testamente.
  • Den avlidne var bosatt i Sverige.
  • Den avlidne var gift med endast gemensamma barn.
  • Eller att den avlidne var änka eller änkling med endast gemensamma barn.
  • Eller att den avlidne var ensamstående (ogift eller skild) med eller utan barn.

Juridiskt granskade dokument

Dokumenten är granskade av Arne Larsson, juridiskt sakkunnig inom ekonomisk familjerätt och medlem i Familjens Jurists kunskaps- och kvalitetsråd.

Arne Larsson

Arne Larsson
Juridiskt sakkunnig inom ekonomisk familjerätt