Gör en bouppteckning själv

När någon går bort lämnar den avlidne både minnen och tillgångar efter sig. Tillgångar som kan kännas obetydliga i en tid av sorg – men som ändå behöver tas hand om. I de allra flesta fallen behöver du som är anhörig göra en bouppteckning. Det är en sammanställning av den bortgångnes alla tillgångar och skulder. 

Med vår tjänst är det smidigt att göra en bouppteckning själv. Du som har juristförsäkring via Folksam får nyttja tjänsten helt utan kostnad. Vi guidar dig steg för steg och du kan enkelt komplettera dina uppgifter i efterhand.

Skapa en bouppteckning online

För att kunna använda tjänsten krävs det att:

 • Den avlidne var bosatt i Sverige.

 • Det finns inte något testamente som ändrar på fördelningen av arvet eller antalet arvingar.

 • Den avlidne hade någon av följande livssituationer:

  • Sambo med barn över 18 år eller utan barn.

  • Gift med endast gemensamma barn.

  • Änka eller änkling med endast gemensamma barn.

  • Ensamstående (ogift eller skild) med eller utan barn

OBS: Tjänsten är inte optimerad för mobil eller surfplatta. Vi rekommenderar starkt att du använder en dator.

OBS: Tjänsten är inte optimerad för Internet explorer. För bästa upplevelse rekommenderar vi starkt att du istället använder Google Chrome.

Hur gör man en bouppteckning online?

Börja med att plocka fram det underlag som styrker den avlidnes och de efterlevandes tillgångar, skulder och försäkringar. Sätt dig framför datorn och fyll i formuläret.

Tänk på att du inte behöver göra klart bouppteckningen på en gång, allt du fyller i sparas under din profil. Du kan enkelt fortsätta med bouppteckningen vid ett senare tillfälle.

Juridiskt granskade dokument

Dokumenten är granskade av Arne Larsson, juridiskt sakkunnig inom ekonomisk familjerätt och medlem i Familjens Jurists kunskaps- och kvalitetsråd.

Arne Larsson

Arne Larsson
Juridiskt sakkunnig inom ekonomisk familjerätt

Med en smidig tjänst och fantastisk guidning, som fanns till hands när jag behövde den, så blev bouppteckningen varken jobbig eller dyr, tack för det

Nils Håkan Uhlin

Tack för en bra tjänst och en support som gav mig tid att kunna fokusera på det som var viktigt för mig under en svår period i livet

Kent Claesson

Kom ihåg:

Du får alla pengar tillbaka om du av någon anledning inte är nöjd med Bouppteckna.se