Såhär fungerar vår digitala bouppteckningstjänst

Bouppteckna.se är för dig som vill göra bouppteckningen själv – men vill vara säker på att alla viktiga uppgifter kommer med.

Bouppteckna.se’s digitala bouppteckning förklarat i fyra steg:

  • 1. Logga in när du skapat ditt konto. Svara på de 10 enkla Ja/Nej frågorna om den avlidne och skapa formuläret som du sedan ska fylla i.
  • 2. Stega dig igenom formuläret för att få en överblick över vad som ska fyllas i. Plocka fram det underlag sin styrker den avlidnes och den efterlevandes tillgånger, skulder och försäkringar.
  • 3. När hela bouppteckningen är ifylld är det dags att anordna ett förrättningsmöte. Där går de som ska ärva dödsboet igenom de uppgifter som du fyllt i. Vill du ha hjälp med förrättningsmötet kan du köpa till det som en tjänst inuti flödet. Läs mer om dehär
  • 4. Nu är det dags att skriva ut bouppteckningen, signera och skicka in den till Skatteverket! Under steget ”Skriv ut och skicka in” berättar vi allt du behöver veta innan du lägger brevet på lådan och om nästa steg.

Se vår film om hur tjänsten fungerar

Vill du ta hjälp av våra jurister med bouppteckningen istället?

Finns det testamente, fler än fyra dödsbodelägare eller fastigheter i dödsboet kan det vara bättre att ta hjälp av jurist då det oftast innebär mer komplexitet. En jurist är också en oberoende part vilket kan vara skönt då det ofta kan vara känslomässigt jobbigt och det kan finnas delade åsikter om olika saker. Juristen kan då säkerställa att allt hålls neutralt och blir korrekt utfört.


LÄS MER